Vanliga frågor

Hur mycket kan jag vinna?
HexaPro Poker-prispotten lottas fram i början av varje spel – du kan alltså spela om en summa mellan 1.5 och 1000 gånger din buy-in. Din buy-in kan multipliceras med 1.5, 3, 5, 10, 25, 100 eller 1000. När multiplikatorn är 10 eller lägre får vinnaren hela prispotten. Om multiplikatorn är 25 eller högre går 80 % av priset till vinnaren, 12 % till andra plats och 8 % till tredje plats.

Vad kostar det att spela?
Du kan välja en insats mellan 1 € och 100 €. Det finns sju olika buy-in: 1 €, 2 € 5 €, 10 €, 25 €, 50 € och 100 €.

Hur går spelet till?
HexaPro är ett vanligt Texas Hold'em-spel.
Du och dina två motståndare får två ”hole cards” och 500 marker var. 
Alla får chansen att satsa eller lägga sig (ge upp handen).
Därefter läggs tre kort på bordet, följt av ytterligare en satsningsrunda. 
Ett fjärde kort (turn) läggs på bordet, följt av en tredje satsningsrunda.
Ett femte och sista kort (river) läggs på bordet och det är din sista chans att öka insatsen.
Vinnaren är spelaren med bäst femkortshand. Du kan använda alla fem kort på bordet och dina egna två ”hole cards”.

Vem spelar jag mot?
I HexaPro Poker spelar du mot två andra riktiga spelare! Det kan vara så att din skicklighet tar dig längre när du inte spelar mot huset.

Hur startar jag ett spel?
Att starta en omgång HexaPro kunde inte varit enklare. Det är bara att öppna HexaPro-spelet från den här sidan, ange ditt alias, välja buy-in och trycka på play-knappen.

Vad är en bra hand i HexaPro?
Här är vår guide till händer du kan spela i poker – från den bästa till den sämsta.

Royal flush
Inget slår en royal flush. Det här är den bästa handen i poker och den är väldigt sällsynt. Den består av alla kort från 10 till ess i samma färg.

Straight flush
Det här är den näst bästa handen och liknar en royal flush. Den består av fem valfria på varandra följande kort i samma färg.

Fyrtal
Som namnet antyder innehåller den här handen fyra kort av samma valör. Handen kan kompletteras med det högsta kortet på bordet eller i din hand.

Kåk
En kombination av en triss och ett par. Om flera spelare har en kåk vinner den spelare som har den högsta trissen i sin kåk.

Färg
Det här är fem kort i samma färg. De behöver inte vara i någon särskild ordning. Om flera spelare har färg vinner den spelare som har det högsta kortet i sin hand.

Stege
En serie med fem på varandra följande kort, men som inte är i samma färg. Ess kan antingen vara det högsta kortet i stegen och följa en kung eller vara det lägsta kortet och följas av en tvåa.

Tretal
Den här handen består av tre kort av samma valör, till exempel tre ess. Handen kompletteras med de två högsta tillgängliga korten.

Två par
Två uppsättningar av två kort av samma valör, till exempel två kungar och två drottningar. Det högsta tillgängliga kortet kompletterar handen som det sista kortet.

Ett par
Två kort av samma valör, till exempel två ess. Handen kompletteras med de tre högsta tillgängliga korten.

Högt kort
Du kan spela det högsta kortet du har i handen om du inte har någon av händerna ovan. Men det kan vara klokare att lägga sig.

Hur länge varar ett spel?
HexaPro är ett snabbt spel och det tar vanligtvis cirka fem minuter att utse en vinnare. Om alla tre spelare går all-in under den första rundan tar det bara några sekunder. Ett spel tar sällan mer än 15 minuter. Spelets längd beror på multiplikatorn/prispotten – ju högre multiplikatorn är, desto längre är spelet.

Vad händer om jag förlorar uppkopplingen under ett spel?
När du spelar mot andra spelare kan vi inte stoppa spelet om du skulle kopplas ifrån, men vi har åtgärder för att lösa de flesta situationer. När du kopplar från förlänger vi automatiskt tiden du har på dig att agera med 20 sekunder. Det ger dig en chans att återansluta och komma tillbaka i spelet innan du innan du automatiskt lägger dig.

Spela